Mossvall lämnar vd-jobbet på Gotlands

Vd:n Mikael Mossvall lämnar Gotlands Bryggeri efter sommaren.

Gotlands Bryggeris vd Mikael Mossvall lämnar sitt jobb efter sommaren. Men vad han ska göra sen vill han inte avslöja.

Mikael Mossvall kom till Gotlands Bryggeri för snart tio år sen efter tolv år på Mackmyra.

De senaste åren har han jobbat hårt för att få till ett nytt bryggeri utanför stadsmurarna i Visby. Men nu lämnar han jobbet innan det står klart.

– Målbilden är att vara med när öl strömmar från tankarna, men i min värld är cyklerna strategiperioder och den är fullgången. Det känns väldigt bra.

Han slutar inte med en gång, utan ska nu jobba för att det blir en smidig övergång till en ny vd.

– Fokus är på att göra en extremt bra överlämning. Någon måste hålla händerna på ratten, men efter sommaren kliver jag av.

Vad han ska göra sen vill han inte avslöja nu.

– Det vore fel att indikera idag att jag har andra prioriteringar. Jag vill visa att jag kan färdigställa det här på bästa möjliga sätt för den tillträdande vd:n. Och jag kan lova att det blir så.

Sin tid på bryggeriet vill han inte recensera själv.

– Det får du fråga gotlänningarna om. Det är ett fantastiskt fint bryggeri och fantastiska människor som finns på S:t Hansgatan, och det finns en enorm kraft i det nya bryggeriet. Det är två saker som ligger mig extremt varmt om hjärtat.

– Det har aldrig varit roligare med öl i Sverige än det är idag och anledningen till det är enorma antalet bryggeriet som puttrar runt om i Sverige och om jag på något sätt varit en liten pusselbit under de här åren så är det jätteroligt. Jag hoppas verkligen att det kommer att fortsätta.

Sedan fyra år bor Mikael med familj på Gotland, men lika lite som att avslöja vad han ska jobba med sen vill han berätta om han blir kvar på ön, mer än i det korta perspektivet.

Men efter sommaren lär det uppenbara sig om han stannar i Spendrupskoncernen, branschen eller lämnar för nåt helt annat.