Monocide satsar på sin egen pale ale

Bildspel

Bild 1 av 6

Ölet är ett samarbete mellan Electric Nurse och hårdrocksbandet Monocide. Från vänster Peter Robertsson, Electric Nurse och från bandet Mathias Johansson, Leon Steinbach, Jonas Wiksten, Gavin Doyle och Magnus Larsson.

Första låtarna är släppta. Då var det dags att brygga första ölet också. Nu har hårdrockbandet Monocide varit och bryggt hos Electric Nurse.

Det var trummisen Gavin Doyle som såg till att kontakterna togs. Han jobbar nämligen på Ölstugan Tullen i Johanneberg, Göteborg, och har kontakt med bryggeriet varje vecka.
– Till slut frågade jag om vi skulle göra ett öl. De tyckte det var en kul idé och hela bandet hakade på, säger Doyle.
Monocide har funnits sedan 2013, men mest lagt tid på att repa och skriva låtar. Men nu finns deras första låtar på Spotify och det har blivit en del spelningar. Att de gillar öl har ni säkert redan räknat ut.
– Det är ingen som spottar i glaset när det gäller god öl. Jag är jäkligt glad att det här verkligen blev av, säger Doyle.
För Electric Nurse var det självklart att haka på den här idén.

– De gillade det vi gjort med Victor Brandt tidigare och vi tyckte att det här lät kul. Vi har bryggt 600 liter och får se om vi kommer att brygga mer av ölet, säger Jesper Lindberg på Electric Nurse.

Ölet är en hazy american pale ale som släpps på alla Tullens barer i Göteborg på fredag. Ölet har fått det passande namnet Stuck in Customs.
Målet för bandet framöver är att fixa fler spelningar och att spela in fler låtar.
– Vi har ju hållit på ganska länge, så vi har en hel del låtar. Det vore kul att lansera ölet på Tullens barer i Stockholm i samband med att vi har en spelning där, säger Doyle.
Men först är det fokus på fredag och ölpremiären då. Monocide ger sig då ut på en lite annorlunda turné.
– Vi tänker åka till alla barerna den dagen. Vi tar med lite merch och snackar med folket som dricker öl. Det blir avslappnat och en kul grej för oss, säger Doyle.