MMA-stjärnan hedras med egen ölutgåva

Budweiser har gjort en hyllning till Donald Cerrone inför matchen mot Conor McGregor. Foto: Montage.

I helgen väntar en riktig höjdarmatch för alla MMA-fans. Då passar även Budweiser på att synas lite extra, och ställer sig bakom en av kämparna.

Det är Conor McGregor som ställs mot Donald ”Cowboy” Cerrone i en match som många har höga förväntningar på. Det handlar om två av sportens största stjärnor och båda har rejält med rutin. Cerrone har till exempel 23 segrar, vilket är mest i UFC, och även hans 16 avslut är bäst av alla.

Inför matchen är det tydligt att Budweiser står på Cerrones sida. Han är en av de mest populära genom tiderna inom sporten och har ett starkt stöd i USA. Budweiser har till och med tagit fram speciella burkar inför matchen, och de blir säkert ett jagat byte för samlare och Cerrone-fans. Burkarna har funnits tillgängliga i Las Vegas under den här veckan.

Utgåvan har fått namnet The Great American, och på burken finns ett citat som inte lär göra Cerrone mindre populär bland sina fans.

”Jag vill att alla hårt arbetande amerikanare ska veta att jag är här och att jag kämpar för dem. Folk frågar mig varför jag inte tar lite ledigt, men arbetarklassen tar aldrig ledigt. De arbetar varje varje dag. Det gör jag också. Jag vill att de ska veta att det finns hopp och att jag är här och jobbar, precis som dem.”