Budweiser ska bli koldioxidneutralt

Solpaneler är en del av Budweisers satsning på bättre miljö. Foto: Pixabay

Storbritannien blir först ut när Budweiser ska bli koldioxidneutralt i Europa.

Budweiser, som ägs av AB Inbev, planerar för att dess anläggningar i Storbritannien inte ska ge något nettoutsläpp av koldioxid alls 2026.

Målet är en del av ett övergripande mål för Budweisers europiska verksamhet och globalt.

Och först ut i Europa blir anläggningarna i Magor och Salmesbury i Storbritannien. 2026 ska de vara helt koldioxidneutrala.

Budweiser har redan sen tidigare satsningar på förnybar energi i Storbritannien, samt har begränsat användningen av plast och satsat på lokalt producerad malt.

– Vi är enormt stolta att bryggerierna i Magor och Salmesbury blir de första koldioxidneutrala anläggningarna i Europa, vilket för oss ett steg närmare att nå vårt globala mål för koldioxidneutralitet, säger Mauricio Coindreau på Budweiser i Storbritannien.

– Som ett globalt företag vet vi att vi kan göra skillnad och vara ett exempel, som vi hoppas ska inspirera andra att följa efter och hjälpa till för att få till en väsentlig förbättring.

2028 ska alla Budweisers stora anläggningar i Europa vara koldioxidneutrala. Idag släpper de ut över 110000 ton koldioxid varje år, vilket motsvarar utsläppen från 35000 bilar.

Läs mer här.