Misshandlades för att baren var fullsatt

Anders Hansson har ändrat på flera saker efter att en anställd misshandlades av en gäst som nekades att komma in på Taproom i Malmö. Foto: Ronny Karlsson.

Det var fullt och en av de anställda på Taproom i Malmö meddelade det till nya besökare. Det slutade med att han sparkades i huvudet när han redan låg ner på marken.

Den sorgliga historien utspelade sig nyligen på Taproom i Malmö. En grupp med ungdomar kom till Taproom i Malmö vid klockan ett på natten.

Men eftersom antalet platser i baren är begränsade i corona-tider nekades personerna att komma in. Då reagerade en av ungdomarna med att dra ner en i personalen på golvet och sparka honom i huvudet.

– Han hade ett sparkmärke i pannan men sedan hann andra personer gå emellan innan det hände mer, säger Anders Hansson på Taproom.

Ungdomarna lämnade lokalen och personen som misshandlades klarade sig utan allvarliga skador.

– Han är en tuffing så han är tillbaka och jobbar igen. Vi gjorde ingen polisanmälan för det leder ändå inte till något, men det är för jävligt att det ska bli så här.

Taproom tillåter inga stående gäster i sina lokaler och därför går det inte att släppa in lika många som vanligt i corona-tider. Anders Hansson tror  att förändringarna i branschen kan göra att sådana här situationer kan bli vanligare.

– När de stänger på Möllevångstorget har folk ingenstans att ta vägen, då det inte är några nattklubbar som har öppet. Då kommer sådana här berusade idioter till oss i stället.

Efter misshandeln har Taproom ändrat på två saker i sina verksamhet.

En förändring är att man höjer åldersgränsen från 18 till 20 år efter klockan 22.00.

– Om man är 18 år och gillar craft beer så är man förstås välkommen, men då får man komma före 22.

Den andra förändringen är att man tar bort sin egen personal från dörren och hyr in en utbildad vakt.

– De har en annan vana att hantera fulla och idiotiska människor. Om något skulle hända även då blir det dessutom våld mot tjänsteman. Det är tråkigt att det blev så här, men nu hoppas vi att det inte händer igen, säger Hansson.