Miljöproblem för populärt bryggeri

Populära Tree House har problem med myndigheterna. Bryggeriet släpper ut alldeles för mycket föroreningar i vattnet från sitt nya bryggeri.

Det var i juli som Tree House invigde sitt nya och betydligt större bryggeri i Charlton, Massachusetts. Bryggeriet har framför allt blivit populära för sina humliga öl och tillhör ett av de bryggerierna som hyllats allra mest för sina New England-ipor.

Men nu har det nya bryggeriet fått myndigheterna efter sig.

Flera olika mätningar visar att bryggeriet släpper ut alldeles för stora mängder metaller och andra föroreningar med sitt avloppsvatten. Det uppger sajten Telegram.

Biokemisk syreförbrukning är ett mått på hur mycket biologiskt nedbrytbar substans det finns i vatten. Maxgränsen där ligger på 250 mikrogram per liter, och vid en av mätningarna konstaterade vatten- och avloppsmyndigheten att bryggeriets utsläpp som mest låg på 5580 mikrogram. Vid samtliga nio mätningar låg bryggeriets utsläpp över det tillåtna värdet.

Samtidigt konstateras att stadens utsläpp i sin helhet ligger på rätt sida om alla gränsvärden.

Tree House ska nu ha fått 15 dagar på sig att svara på brevet. Enligt en talesperson på bryggeriet har man ännu inte fått något brev.

Läs hela artikeln här.