Metalbandet fixade in öl på Systembolaget

Bildspel

Bild 1 av 2

Kalle Andersson med ölet som släpps på Systembolaget tack vare Venom.

Systembolaget tvekade. Men efter att hårdrockslegenderna provat ölet och godkänt det var det fritt fram. I dag släpper Snausarve Gårdsbryggeri  ”In League With Satan”.

 

Ölet släpps i det lokala sortimentet, men vägen dit var inte spikrak. Ölnamnet kommer från en låt med legendariska hårdrocksbandet Venom och det skapade problem.

– Etiketten med en demon är ritad av min brorson och på baksidan har vi gjort om den första versen i låten. Jag skickade in det här till Systembolagets märkningssupport i förväg och de sade att vi behövde få godkänt av bandet, säger Kalle Andersson på bryggeriet.

Utan ett godkännande hade bryggeriet fått göra om etiketten och byta namn på ölet. Från Systembolaget menade man att det hela kunde leda till en varumärkestvist och man ville ha det utrett innan ölet kunde släppas.

– Vi tänkte att vi mailar bandet i alla fall så får vi se. Vi trodde nog inte att vi skulle få ett svar, säger Andersson.

Men efter någon vecka kom det ett svar. Bandet gillade idén men man ville smaka ölet och veta om det var en bra produkt, så det var bara för det gotländska bryggeriet att skicka några flaskor.

– De svarade att de tyckte att den var jättegod och några mail senare fick vi klartecken från dom. Vi fick använda namnet, etiketten och texten på baksidan så länge vi inte nämnde bandets namn, säger Andersson.

I dag, måndag 3 augusti, kommer ölet på tre av Systembolagets butiker på Gotland, dessutom finns till en början 288 flaskor att beställa.

– Vi trodde inte ens att vi skulle få svar, det känns skithäftigt att de godkänt ölet och att de gillade den, säger Andersson