Meriterade gäster föreläste om jäst

Bildspel

Bild 1 av 6

Jamil Zainasheff är en mycket väl ansedd jästexpert. Förutom att driva bryggeriet Heretic reser han runt för att hålla föreläsningar om jäst i öl.


 

Årets Craft Beer Conference i Malmö blev en lyckad tillställning. Meriterade föreläsare uppskattades av de många svenska bryggardeltagarna.

Jäst är som bekant en viktig del av öl. Det är också en del av bryggarprocessen som kräver en hel del kunskap om allt ska bli rätt.

Ett 70-tal deltagare lyssnade bland annat på Jamil Zainasheff som är något av en jästguru och som också har sitt eget radioprogram och driver bryggeriet Heretic.

– Jag började sm hembryggare men 2011 startade jag Heretic. Jästen har alltid varit intresssant för mig. Jag gillar till exempel att göra samma öl med olika jäst och lära mig av skillnaderna, sade han i en paus.

Zainasheff var på konferens även i fjol och nu som då blir det bryggning hos Malmö Brewing. Ett bryggeri som han håller som ett av Sveriges bästa.

– Jag har inte provat massor med svensk öl, men Malmö är väldigt bra. Och det finns en hel del andra som också är duktiga.

Även Troels Prahl från jästspecialisterna White Labs i Kalifornien fanns med och föreläste, och programmet var uppskattat av deltagarna.

– Vi ska precis starta vårt eget laboratorium så det här kommer perfekt i tid för oss. Det är jäkligt intressant och jag tycker att jag lär mig mycket, sade till exempel bryggaren Daniel Granath från Poppels.