MBCC flyttas – men genomförs i år

Brittany Walker från The Rare Barrel är en av utställarna som Mikkeller hoppas ha tillbaka i Köpenhamn i höst. Foto: Ronny Karlsson.

Målet är att genomföra den i år. Men Mikkeller Beer Celebration Copenhagen har nu flyttats fram till oktober i stället för att genomföras i maj.

Festivalen skulle först ha genomförts i maj 2020 och flyttades på grund av pandemin först till hösten 2020 och sedan till våren 2021. Men ny flyttas den alltså igen och nya datum för den väldigt populära ölfestivalen blir 22-23 oktober.

Mikkeller vågar helt enkelt inte chansa på att restriktionerna i Danmark ska vara borta till maj, även om vaccinering nu har inletts runt om i världen.

De biljetter som tidigare köpts till evenemanget gäller även i oktober.

– Vi är mycket optimistiska inför att anordna en ölfestival under hösten 2021 och kommer förstås att vidta alla nödvändiga åtgärder som krävs för att skapa en Covid-säker miljö för alla som deltar. Det ser ljust ut när det gäller vaccinering runt om i världen och även när det gäller reserestriktioner, skriver Mikkeller på sin Facebooksida.

Som svar på en fråga säger man också att den surölsfestival som arrangerades i februari i fjol ska komma tillbaka. Där kan man dock i dag inte säga om det blir 2021 eller 2022.