Många småbryggerier lockas till Örebrofestival

Peter "Pyrre" Lindqvist på Örebro Öl & Whisky berättar att hans festival fått en rivstart. Foto: Privat

Det är stort intresse bland utställare och besökare nu hos Örebro Öl & Whisky Festival. Kort tid efter beskedet om att den blev av är 20 utställare klara och 40 till på gång.

Peter Pyrre Lindqvist på Örebro Öl & Whisky berättar att inför beskedet om släppta restriktioner stod man i begrepp att besluta att ställa in. Nu blev det inte så. Mässan blir av 26-27 november och bland utställarna är intresset stort, i alla fall bland mindre utställare.

– En del stora verkar ha som policy att inte åka på sånt här än. De små är däremot vara väldigt intresserade. Vi fick in tre samma dag som vi gick ut med datum, säger Peter.

– Vi har nu ett 20-tal klara utställare och 40 som är intresserade. Jag hoppas att det ska bli 60-70 utställare till slut. Många av de små är nya som inte varit med förut. Det är spännande.

Bland de bryggerier som sagt ja finns både lokala och från andra delar av Sverige. Bland de lokala återfinns några kända namn: Närke Kulturbryggeri och Örebro Brygghus i Örebro samt Apex i Nora, som är på väg att flytta till Örebro. Även andra mindre lokala bryggerier som Almby Brewery i Örebro och Gammelbacka Bryggeri i Karlskoga ska vara med.

Festivalen blir, som det är planerat nu, precis som vanligt. Inga begränsningar eller covid-tester alltså.

– Det är vår målsättning. När nu restriktionerna försvinner hoppas vi att allt ska bli som vanligt. Sen får vi se hur det blir med covidpass och sånt.

Ett par dagar efter att biljettförsäljningen har man fått in några hundra beställningar. Vilket är ett högt tempo enligt Peter Lindqvist.

– Det var ett väldigt hårt tryck på biljetter när vi släppte dem, vanligtvis småtuggar det i sex månader, nu blev det en rivstart för att många har väntat på det här.

– Alla verkar pigga på att komma ut igen. Och små bryggerier och importörer ännu mer.