Malmöfestivalen får egen öltävling

Öltävlingarna blir allt fler i Sverige. Nu satsar även Malmö Öl&Whiskyfestival på en sådan.

Att genomföra öltävlingar i samband med festivaler och mässor är vanligt. Nu kommer en sådan tävling till. Det är arrangörerna bakom Malmö Öl&Whiskyfestival som drar i gång en tävling.

– Men kan säga att vi gör det på begäran. Det har kommit in förfrågningar och nu vågar vi ta steget och satsa, säger arrangören Glenn Pålsson.

Det är hembryggarprofilerna Martin Björck och Victoria Shulga som dragit upp riktlinjerna för tävlingen. Alla bryggerier som kommer till festivalen kommer att erbjudas att vara med i tävlingen.

– Vi hoppas att det ska locka att vara med och att tävlingen och festivalen kan marknadsföra varandra. Vi vill skapa en tävling som betyder något redan från start, därför har vi väntat lite. Men nu ska det bli av, säger Pålsson.

Cirka 60 bryggerier är målet för festivalen så konkurrensen blir ganska tuff i tävlingen redan från start. Det kan också bli aktuellt med en del i tävlingen där besökarna får rösta, men det är än så länge inte klart. Men tävlingen blir av och premiären blir 15-16 mars när festivalen genomförs.

– Det är ett sätt för oss att visa att vi utvecklas också. Jag tror det här kommer att bli en bra tävling, säger Pålsson.