Malmö Beer Week hoppas växa rejält

Malmö Beer Week ska bli en riktig ölfest i maj. Arrangörerna hoppas på runt 90 arrangemang på en vecka.

Malmö Beer Week hade premiär i fjol och då blev det cirka 45 olika arrangemang. Nu är målet att dubbla den siffran.

– Jag blir besviken om vi inte når dit, säger Jonas Carlsson Stroh.

Han är en av de drivande bakom ölveckan, bland annat tillsammans med Lisa Snellström som är ordförande i Sällskapet Malte. Veckan genomförs den här gången 15-21 maj och det är Sällskapet Malte som arrangerar,

Jonas Carlsson Stroh märker på intresset från stadens krogar och bryggerier att intresset är betydligt större i år. Det kommer att bli tap takeovers, middagar med öl och event där gästerna får träffa olika bryggare.

Det är också klart att det kommer att bryggas en officiell öl för ölveckan. Den kommer att bryggas hos Malmö Brewing.

– Det känns bra, det ska bli kul att det finns en sådan öl, säger Carlsson Stroh.

16 april är det deadline för att anmäla sitt event om man vill vara med i det program som ska tryckas upp. Det är dock troligt att det kommer att komma till en hel del event även de sista veckorna före festivalen.

I fjol genomfördes ölveckan i Malmö i samband med Malmö Öl & Whisky Festival. Men när festivalen lades tidigare på året valde ölveckan att istället flytta sitt event till i maj.

– Det hade blivit för tidigt att samköra i år också. Nu vill vi istället vänta in det fina vädret.

Det blir faktiskt så att ölveckan ändå får lite koppling till ölfestivaler. Festivalen börjar nämligen måndagen efter Mikkellers stora ölfest MBCC i Köpenhamn, och avslutas samtidigt som Danska Ölentusiaster har sin festival i Köpenhamn.