Magnus med i ny satsning på webbutik

Magnus Vasilis slutar på Systembolaget för att återvända till hembryggningsbranschen. Foto: Privatbild

Bryggerileverantören CraftCo har öppnat en ny webbutik för hembryggare. Och där återfinns numera även ölprofilen Magnus Vasilis.

CraftCo har tidigare bara levererat råvaror till bryggerier, men drog i somras igång en ny satsning riktad mot privatpersoner.

– Det var ett ganska naturligt steg att ta. Lagret, leverantörer och distributionskanalerna hade vi redan, säger Anders Wall, vd på CraftCo.

– I och med att vårt norska syskonbolag Bryggselv drivit bryggeributiker i Norge i elva år så har vi även lång erfarenhet av både ölbryggning och branschen.

Och med i den satsningen är sedan i måndags Magnus Vasilis. Han har på senare tid jobbat på Systembolagets specialbutik Ölstudion i Göteborg, men innan dess har han hunnit med att vara bryggare på Vega Bryggeri, haft en hembryggningsbutik i Göteborg och tagit en hel hög medaljer vid hembryggnings-SM.

– Jag har ända sedan jag avslutade Bryggeributiken tänkt att det vore roligt att arbeta med hembryggning igen och när detta erbjudande kom kunde jag inte tacka nej, säger han.

– Här har jag bättre förutsättningar att göra saker som jag helt enkelt inte hann med som egenföretagare. Bara en sådan sak som att kunna ha en obruten kylkedja med kvävgas vid ompaketering av humle är fantastiskt!

Exakt vad han ska göra är inte helt klart än.

– Min titel här är affärsutvecklare, vad den rollen kommer innehåll får växa fram lite, men helt klart så blir det kundkontakt och att vara ansiktet utåt för Craftsupply, men även att utveckla butiken, texter, filmer samt produkter.

Webbutiken, som heter Craftsupply, har varit igång sedan i juli. Lagret ligger i Uddevalla, där man även erbjuder avhämtning.

– Vi har idag många bra samarbeten med bryggerier där vi erbjuder färdiga receptkit från välkända bryggerier som Stigberget, Amundsen och snart Apex, något vi vill fortsätta utveckla, vi har även många andra roliga idéer vi vill sjösätta i höst, avslutar Magnus Vasilis.