Madonnas exman satsar på bryggeri

Han är en duktig filmregissör men är kanske mest känd för att ha varit gift med Madonna. Nu startar Guy Ritchie sitt eget bryggeri.

Ritchie har regisserat en rad filmer och var konstant i rampluset under tiden som han var gift med pop-ikonen Madonna. När han nu satsar på ett bryggeri sker det på en gård som blev hans i samband med skilsmässan med Madonna.

Gården ligger i Ashmore på gränsen mellan Dorset och Wiltshire. En helt ny fastighet har byggts och där har det nu skapats ett bryggeri med namnet Gritchie Brewing Company.

Bryggverket är på drygt 2000 liter och bryggeriet använder sig av vatten från en egen brunn och odlar dessutom kornet som blir till malt i ölen.

Det första ölet har precis kommit ut på marknaden. Det heter English Lore och är en pale ale på fyra procent. Så här långt säljs ölet på pubar i närheten av gården men ambitionen är förstås att sprida ölet betydligt längre än så.

Gården kompletteras med en hel del mark, där det bland annat är populärt med fågeljakt. Senast i höstas hade Ritchie då jaktsällskap av bland annat David Beckham.