Lotte ska jobba för mer USA-öl i Europa

Lotte Peplow, här flankerad av Björn Falkeström, Petur Olafsson, Fredrik Berggren och Peter M Eronson, blir Europaambassadör för amerikansk craft beer. Foto: Ronny Karlsson.

Brewers Association vill exportera mer öl till Europa. Nyckelperson för satsningen blir nyutnämnda ambassadören Lotte Peplow.

Tillväxten på den amerikanska craft beer-marknaden har stannat upp en hel del, och många bryggerier är då intresserade av nya marknader. Det har Brewers Association, organisationen för amerikansk craft beer, tagit fasta på. Europa och Asien är de marknader som man vill satsa mer på. Under flera år har man jobbat med ölexport för sina medlemmar, men nu ska det arbetet intensifieras.

I Europa har Lotte Peplow anställts som ambassadör för att jobba med exportfrågorna. Peplow har tidigare bland annat besökt Stockholm Beer & Whisky Festival samt En Öl & Whiskymässa i Göteborg och är bekant med den svenska marknaden.

– Jag älskar craft beer och ska i min nya roll jobba för att amerikansk craft beer kan lyfta fram sina positioner i Europa, säger hon i ett pressmeddelande.

Även i Asien har det utsetts en ambassadör och han heter Yandong Lu.