Linus fixar ananasöl till jubileumskvällen

BEERNEWS 2 ÅR

Bildspel

Bild 1 av 4

GBG Brew och Linus Pilebrand blir ett av 18 bryggerier på Beernews tvåårsfest.


 

Rökt ananas är kanske inte den vanligaste ingrediensen i ett öl. Men på Beernews tvåårsjubileum 12 september kan du prova just det.

Detär Linus Pilebrand och GBG Brew, ett varumärke under Göteborgs Nya Bryggeri, som tagit fram det här specialölet just för jubileumskvällen.
– Jag gillar verkligen rökt ananas tillsammans med vaniljglass. Nu tänkte jag prova på det i öl också, men är lite trött på laktosgrjen så jag skippade den, säger han.
Ölet är i grunden en amber ale men sedan smaksätts det alltså med rökt ananas. Rökningen fixade Pilebrand själv i samband med bryggningen på en grill utanför bryggeriet. Dessutom har ölet fått lite honung i sig, och det är honung med en lätt citrussmak.
– Tanken är att ölet ska bli lättdrucket men med komplexa smaker. Jag hoppas att den ska bli fruktig, lätt rökig och lite söt från ananasen och det ska bli gott. Men det får inte bli för mycket ananas, det är det viktiga, säger Pilebrand.

Ölet kommer att landa någonstans runt sex procent och blir spännande att smaka.

Endast ett fat finns av det här ölet och det serveras alltså onsdag 12 september när Beernews firar två år på Brewers Beer Bar Magasinsgatan i Göteborg. Alla pengar som dras in under kvällen går till Artists Unitid Against Bullying, som jobbar mot mobbning i samhället.