”Låt bryggerier sälja öl i Västsverige”

Testa gårdsförsäljning av öl på bryggerier i Västra Götaland. Det kräver på centerpartister i en debattartikel.

Det är Emmyly Bönfors, lokalpolitiker i Göteborg, och Karl-Johan Karlsson, lokalpolitiker i Alingsås, som står bakom debattartikeln i Expressen.
Där beskriver man den enorma utvecklingen för bryggerier i Västsverige och vill därför tillåta gårdsförsäljning på prov.
”Mikrobryggerierna är på tillväxt och snart kan vi smaka på drycker från hela Västsverige. Entreprenörerna bakom mikrobryggerierna utmanar framgångsrikt bryggerijättarna och skapar varje år nya jobb i Västsverige,” skriver de bland annat och fortsätter:
”Precis som det i dag är tillåtet att sälja lokalt producerad ost och korv på en gård vill Centerpartiet att det ska vara tillåtet att sälja egenproducerad öl och vin till gårdens besökare. Gårdsförsäljning handlar om att ett hantverk möter den medvetne kunden, produktion och konsumtion av kvalitetsprodukter i mindre skala, i en unik miljö. Summan av detta: Upplevelsen.”
De båda centeripartisterna hoppas att efter valet kunna hitta samarbeten med andra partier för att få i gång en gårdsförsäljning av öl på prov för bryggerier i Västra Götaland.
”Med tanke på hur populärt det har blivit med lokal alkoholproduktion i Västsverige, vore Västra Götaland en alldeles utmärkt plats för ett sådant pilotprojekt.
Till skillnad från Socialdemokraterna anser vi inte att de småskaliga producenterna är ett hot, utan tvärtom en möjlighet. Låt oss öppna kranen till växande företag, fler jobb och ökad besöksturism.”