Långa ölslangar bakom utdragen rättstvist

Dålig redovisning eller bara långa ölslangar? Nu har Murphys i Jönköping fått rätt mot kommunen, men hävdar att man förlorat miljonbelopp på tvisten.

Det var när politikerna i socialnämnen i Jönköping började misstänka att all öl som såldes på Murphys i Jönköping inte redovisades, som den infekterade tvisten tog sin början. Barens ägare Iskander Azizsson hävdade att man har ovanligt långa slangar till sin fatanläggning och att det därför försvinner mer öl än vanligt vid rengöring av systemet. Det skriver Jönköpings-Posten.

Politikerna ville dra in serveringstillståndet, men förvaltningsdomstolen valde att ge Murhpys en varning. Nu har kammarrätten valt att inte ta upp ärendet, vilket gör att Murphys kan fortsätta att servera öl.

Men ärendet kan få en fortsättning, då Murphys advokat Daniel Norrgård–Darelli menar att intäkter på uppemot två miljoner kronor gått förlorade under tiden.

– Det här har orsakat företaget stor skada. Kunder kanske undviker att gå till ett ställe som ifrågasätts, det är svårt för företaget att satsa framåt och Murphys har också fått sina spelautomater stängda under den tid som processen pågår, säger advokaten Norrgård–Darelli till Jönköpings-Posten.

Han tittar nu på möjligheterna att stämma Jönköpings kommun.

Läs hela artikeln här.