Landslagsstjärnan ny delägare i bryggeri

Han är kapten i svenska fotbollslandslaget och har varit proffs i England, Holland, Italien och Ryssland. Nu blir Andreas Granqvist dessutom delägare i RÅÅ Bryggeri.

Granqvist spelar numera i Helsingborgs IF och han kliver in i bryggeriet tillsammans med lagkamraten Marcus Holgersson.

– Det ena har lett till det andra och så blir det så här. De tror på vår företagsidé och vår struktur, säger grundaren Nicolai Gyllström.

Gyllström är fortfarande huvudägare av bryggeriet men de båda fotbollsspelarna köper varsin betydande del av företaget.

– Vi ska sätta oss ned och bestämma i detalj hur vi ska samarbeta. Men det är klart att Holgersson kommer att ha hand om vår ekonomi, och givetvis är ”Granen” ett känt namn både i Sverige och om vi ska titta på export. Han har ett stort nätverk i många länder, säger Gyllström.

Samarbetet innebär också att nytt kapital kommer in i företaget, men några större investeringar kommer inte att göras nu. Bryggeriet har satsat ganska rejält under det senaste året efter att ha fått in tre olika öl i Systembolagets fasta sortiment.

– Det här gör att jag kommer att kunna lägga mer tid på sälj och marknadsföring. Där ska vi jobba bättre med både befintliga och nya kunder, säger Gyllström.

På sikt kan man också tänka sig att fotbollsduon kan engagera sig ännu mer i bryggeriet.

– De är båda lite till åren om man pratar om fotboll och de har väl inte bestämt ännu vad de ska göra efter karriären, säger Gyllström.