Heineken stäms för alkohol i alkoholfri öl

Enligt stämningen innehåller Heinekens alkoholfria öl 0.03 procent alkohol.

En privatperson i USA har stämt Heineken för att deras alkoholfria öl innehåller alkohol. 0,03 procent.

Risken för att någon ska bli berusad på Heinekens alkoholfria öl kan nog ändå tonas ner även om en kvinna i USA faktiskt stämt öljätten med påståendet att den innehåller 0,03 procent alkohol.

I stämningen sägs bland annat att Heineken brutit mot deltstaten Louisianas konsumentbedrägerilag eftersom Heineken påstår att ölet har 0,0 procent alkohol när det enligt kvinnan inte stämmer.

– Det finns konsumenter som inte vill inta ens den lilla mängd alkohol som finns i produkten. Konsumenter borde informeras om innehållet i produkten även om den innehåller mindre än 0,03 procent alkohol, skriver hon i stämningen enligt foodandwine.com.

Kvinnan menar att Heineken marknadsför produkten som alkoholfri för att sälja mer trots att den enligt henne inte är det.

– Vi är medvetna om stämningen som nyligen lämnades in i Louisiana och vi säkra på att vi har rätt i sakfrågan. Eftersom det här är en fråga för domstolen kan vi inte kommentera eller ge fler detaljer i nuläget, säger Heineken i ett svar till foodandwine.com.

Kvinnan kräver förutom att Heineken ska följa lagen även skadestånd.

Läs mer här.