Kravet: Låt 27 000 pubar öppna först

Kanske kan i alla fall fler än hälften av Storbritanniens pubar öppna i början av juli. Foto: Pixabay.

Låt pubar med ölträdgårdar öppna först. Den prioriteringen vill British Beer And Pub Association göra när Storbritannien börjar titta på att öppna upp samhället igen.

Storbritannien har haft tuffare regler än Sverige i corona-tider, och bland annat har landets alla 47 000 pubar hållits stängda.

När man nu pratar om att börja öppna upp delar av samhället i början av juli, vill förstås alla vara med. Men myndigheterna har varit tydliga med att alla pubar kanske inte klarar säkerhetskraven och då kan de få vänta med att öppna.

Nu vill British Beer And Pub Association få till en lösning där åtminstone 27 000 av pubarna kan öppna. Kravet är nämligen att alla som har en ölträdgård eller liknande uteservering ska få vara med och öppna i början av juli.

– De 27 000 pubar som har ölträdgårdar är bland de som är bäst rustade för att öppna och ändå klara av regler på social distansering. Det skulle ge människor en chans att njuta av den lokala pubens öl i sommarsolen, säger Emma McClarkin, ordförande för British Beer And Pub