Köp en stund med en ölkändis på festivalen

Vill du träffa nån i det här gänget? Sanna Lindberg, Fredrik Berggren, Peter Eronson och Robert Andersson är redo att guida dig. Foto: Montage

Vill du träffa en ölkändis? Nu har du chansen att göra det på Great Swedish Beer Festival.

Den svenska ölvärlden är kanske inte så stor, men några kändisar finns det i alla fall. Det har Great Swedish Beer Festival tagit fasta på och när festen börjar i slutet av oktober så har man tagit fram ett nytt koncept.

Under årets festival går det att boka guidade turer med några kända ansikten: Sanna Lindberg från TV4 och DN, Fredrik Berggren aka Double Bastard och med i Ölpölen, Robert Andersson från Ölvärlden och Peter Eronson, som antagligen skrivit fler ölböcker än någon annan svensk genom tiderna.

– Fantastiskt kul att, om än i liten skala, kunna presentera det här konceptet. Vi har haft många gäster genom åren som saknat det där lilla extra som detta innebär och nu kan vi äntligen ge de intresserade en helt unik upplevelse, säger Erik Frithiof på GSBF.

– Och vi är givetvis extra glada att det är just dessa fyra personer som kommer att leda ölvandringarna, så kunniga och duktiga personer inom öl.

Rundturerna består av besök hos fem olika bryggerier på festivalen, med prat om deras öl och lite anekdoter.

Det blir rundturer vid sex tillfällen under de två dagarna och de kan bokas i förväg.

Varje rundtur är 30-45 minuter med upp till tio deltagare.