Jesse tror mycket på Cigar City i Sverige

Först Oskar Blues. Sedan en rejäl satsning även med Cigar City. Canarchy sätter hög prioritet på export till Sverige.

Canarchy är bryggerikollektivet i USA som ägs av Fireman Capital Group, men där varje företag tar sina egna beslut. Kollektivet har gett flera bryggerier en rejäl chans att växa. Oskar Blues är ett av de bryggerierna och nu går Cigar City samma väg. Även den här gången via importören Great Brands.

En rejäl utökning av produktionen innebär också möjligheter till export och där står Sverige långt fram på prioriteringslistan.

– Vi kan hjälpa varandra och nu har Cigar City fått en möjlighet att växa. Vi är väldigt nöjda med hur försäljningen av Oskar Blues öl har utvecklats i Sverige och nu är det Cigar Citys tur, säger Jesse Kercheval.

Han är exportansvarig för Canrachy, men betonar att sista ordet har respektive företag. Han är bosatt i Los Angeles men har stora delar av världen som min arbetsplats.

Under det sista året, med möjligheter att brygga hos sina kollegor i Canarchy, har Cigar City ökat produktionen med 60 procent och siktar på att brygga mellan 16 och 17 miljoner liter under det här året.

– Cigar City är ett lite dyrare varumärke än Oskar Blues men vi hoppas på att sälja bra i Sverige. Förhoppningsvis kan vi få hit lite mer ovanliga öl till Sverige också, säger Kercheval.

Han är inställd på att resa mer till Sverige nu när det blir fler öl som ska skickas hit. Han hoppas att det i framtiden även ska dyka upp fler varumärken från Canarchy i Sverige.

– Jag skulle verkligen gilla det om det blev så, men jag vet inte om det blir så ännu, säger han.

Fotnot: I Canarchy ingår förutom Oskar Blues och Cigar City även Three Weavers, Deep Ellum, Perrrin och Squatters.