Klart med nytt namn för Tybells satsning

Freddo Fox. Det blir det nya namnet för bryggeriet som tidigare hette Edge Brewing. Målet är att passa in i de konstnärliga kvarteren i Barcelona där bryggeriet ligger.

Beernews har tidigare berättat om hur Edge Brewing går i graven. Men lokalerna och bryggverket ska användas även i fortsättningen. Marcus Tybell blir en av delägarna och nu är det klart med nytt namn och logga för bryggeriet. Freddo Fox blir det nya namnet.

– Vi finns i Poble Nou i Barcelona, vilket är ett område fullt med Street Art. Vi kommer ta starka influenser av det i vårt bildspråk och våra etiketter, menar Tybell.

De första ölen kommer att presenteras under kommande vecka och i februari ska det gå att prova ölen för första gången.

Förhoppningen är att den nya designen och det nya ledarskapet ska ta företaget framåt i utvecklingen.

– Vi inspireras och drivs av ledorden ”street art”, ”lekfullhet” och ”artistiskt”. Det kommer återspegla sig i vår öl, samt våra kommande etiketter. Vi vill fånga intresset av en bredare målgrupp och placera hantverksölen i finrummet, precis där vi tycker den skulle funnits hela tiden, kommenterar Tybell.

Bland annat blir man tidiga med att satsa på burk i Spanien och Tybells tar gärna med sig influenser från den svenska ölbommen när det nya bryggeriet ska se till att ta en viktig plats på den spanska ölscenen.

– Vi är ett litet team på Freddo Fox och vår mission är att förgylla fler människors live med underbar hantverksöl.