Klart med nytt namn för Tybells satsning

Freddo Fox. Det blir det nya namnet för bryggeriet som tidigare hette Edge Brewing. Målet är att passa in i de konstnärliga kvarteren i Barcelona där bryggeriet ligger.

Beernews har tidigare berättat om hur Edge Brewing går i graven. Men lokalerna och bryggverket ska användas även i fortsättningen. Marcus Tybell blir en av delägarna och nu är det klart med nytt namn och logga för bryggeriet. Freddo Fox blir det nya namnet.

– Vi finns i Poble Nou i Barcelona, vilket är ett område fullt med Street Art. Vi kommer ta starka influenser av det i vårt bildspråk och våra etiketter, menar Tybell.

De första ölen kommer att presenteras under kommande vecka och i februari ska det gå att prova ölen för första gången.

Förhoppningen är att den nya designen och det nya ledarskapet ska ta företaget framåt i utvecklingen.

– Vi inspireras och drivs av ledorden ”street art”, ”lekfullhet” och ”artistiskt”. Det kommer återspegla sig i vår öl, samt våra kommande etiketter. Vi vill fånga intresset av en bredare målgrupp och placera hantverksölen i finrummet, precis där vi tycker den skulle funnits hela tiden, kommenterar Tybell.

Bland annat blir man tidiga med att satsa på burk i Spanien och Tybells tar gärna med sig influenser från den svenska ölbommen när det nya bryggeriet ska se till att ta en viktig plats på den spanska ölscenen.

– Vi är ett litet team på Freddo Fox och vår mission är att förgylla fler människors live med underbar hantverksöl.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Klart med nytt namn för Tybells satsning

Visa kommentarer