Klart: Här satsar Brewdog 200 miljoner

Nu är det klart med Brewdogs nästa storsatsning. De kommande åren ska nästan 200 miljoner satsas på bryggeri och restaurang i Australien.

Flera städer har varit aktuella som plats för Brewdogs första satsning i Australien, men valet föll till slut på Brisbane.

– Det är en stad som står inför en otrolig tillväxt och vi kan inte vänta på att vara en del av det. Det finns tonvis med lokala bryggerier och vi ser fram emot att jobba tillsammans med dom, säger Zarah Prior till sajten Brewsnews.

Hon är ansvarig för Australiensatsningen. Totalt ska det satsas nästan 200 miljoner kronor och det ska inkludera ett bryggeri med ett bryggverk på 5000 liter, ett tap room och en restaurang.

Hela anläggningen kommer att vara placerad centralt i staden och precis vid Brisbane River. Målet är att ha hela verksamheten i gång tidigt år 2019. Ambitionen just nu är att brygga cirka två miljoner liter öl under det första produktionsåret.

Även en av grundarna, Martin Dickie, var på plats i Brisbane, och han såg stora möjligheter till samarbeten i Australien

– Vi kan aldrig förändra att vi är ett företag som startades i Skottland och som nu öpnnar en verksamhet i Australien. Men jag hoppas att alla ser utifrån vår filosofi att vi verkligen vill vara en del av craft beer-scenen i Australien.

Läs hela artikeln här.