Klart: GSBF satsar på festival i höst

Glenn Pålsson och Erik Frithiof, här tillsammans med Mikael Dugge Engström, satsar på en festival även i höst. Foto: Ronny Karlsson.

Den blir inte som i fjol. Men nu är det klart att Great Swedish Beer Festival genomförs i höst. I dag släpps biljetterna.

Förra året var det premiär för Great Swedish Beer Festival och det blev succé direkt. Tusentals ölälskare drack öl från 100 svenska bryggerier och de allra flesta var överens om att man varit på en av årets bästa ölhelger.

Men i år är läget annorlunda, coronaviruset har stoppat många festivaler och GSBF-arrangörerna Glenn Pålsson och Erik Frithiof har länge funderat på hur man skulle göra. Men nu är det klart att man kör ”Great Swedish Beer Festival 2020 – Corona Style” i Slagthuset i Malmö.

– Vi tänkte att det är bättre att göra något litet än ingenting alls. Slagthuset är en jättebra partner och de tvekade inte när vi sade att vi ville gör något, säger Glenn Pålsson.

Upplägget kommer att skilja sig åt en hel del jämfört med i fjol. Det blir fyra olika tretimmarpass, ett på fredagen och tre på lördagen, och man kommer att kunna ta emot 500 sittande gäster per pass.

– Slagthuset är en restaurang så vi behöver inte förhålla oss till maxgränsen på 50 personer så länge vi kan hålla avstånd mellan borden, säger Pålsson.

50 bryggerier kommer att ha varsitt öl på de olika passen och alla beställningar sker via en app. Den beställda ölen kommer sedan i kannor till borden, och där hälls den upp av respektive gäst.

Precis som i fjol ska det skapas en scen där inbjudna bryggare ska kunna presentera sin verksamhet, men där kan också bli annan underhållning.

När det gäller bryggerier som finns med på årets GSBF 23-24 oktober är 28 stycken klara. De väljs ut med bland annat hänsyn till geografisk spridning i landet.

Biljetterna släpps 8.00 i dag, 1 september, och det går som minst att boka fyra biljetter. All information kring det hittar du på festivalens Facebooksida.

Här är de 32 bryggerier som är klara:

Rocket Brewing
Benchwarmers Brewing Co.

Bottenviken Bryggeri

Bustad Brewing
Keane Brewing Co.
PKLK
Höganäs Bryggeri
Åre Bryggcompagni
Möllys Bryggeri
Northern Exposure
Svartbergets Fjällbryggeri
Snausarve Gårdsbryggeri
Remmarlöv Gårdsbryggeri
Stockholm Brewing Co.
Hop Notch Brewing
Odd Island Brewing
Hyllie Bryggeri
Brygghuset Finn
Brewers In Arms
Örebro Brygghus
Pine Ridge Brewery
Klackabacken Bryggeri
Jämmerdalen Hantverksbryggeri
Nynäshamns Ångbryggeri
Brekeriet
Sahtipaja
Råå Bryggeri
This Is How
Bearded Rabbit
Raj Raj
Brewgineers
Nils Oscar