Kända bandet i stort projekt med bryggeri

Yuengling inleder ett samarbete med Imagine Dragons. Foto: Montage.

Yuengling är USA:s äldsta bryggeri. Men man håller sig moderna bland annat med hjälp av musiken och i sommar väntar ett samarbete med Imagine Dragons.

Yuengling startades 1829 och närmar sig alltså hela 200 år. Betydligt kortare historia har bandet Imagine Dragons, som gjort succé världen över under de senaste tio åren.

Bandet har toppat listorna runt om i världen och i sommar väntar en turné. Det är där som bryggeriet kommer in i bilden.

Till turnén lanseras ölet Flight, som ska säljas under sommaren, Det handlar om ett lageröl på 4,2 procent, och som bara innehåller 95 kalorier.

– Yuengling och Imagine Dragons höjer ribban när det gäller att ha kul på sommaren och skapar en unik musikupplevelse. Det blir ett utmärkt samarbete med vår Flight som ska synas tillsammans med ett band som är kände för sin höga energi på scenen, säger Wendy Yuengling i ett pressmeddelande.

Under sommaren kommer Yuengling ock så att skänka pengar till Tyler Robertson Foundation. Den stiftelsen bildades av bland annat Imagine Dragons och pengarna går till att bekämpa cancer.