Kaggen! sålde slut snabbt även i år

Kaggen! Stormaktsporter tog slut hos Systembolaget på lite drygt tio sekunder. Foto: Montage/Systembolaget.

Väldigt snabbt. Men inte rekordsnabbt. Så blev det när Kaggen! Stormaktsporter lanserades i ett webbsläpp hos Systembolaget under torsdagen.

Senast ölet släpptes på Systembolaget var i oktober 2018 och då försvann flaskorna på rekordtid. Efter fyra sekunder var alla flaskor sålda, och det krävdes att man hade klickat på köpknappen inom 1,8 sekunder för att ha chans att få en flaska.

Då handlade det om 400 flaskor som såldes.

Den här gången var det också stort intresse, men hetsen var inte lika stor.

Under torsdagen såldes 600 flaskor och även om det tog längre tid att sälja slut denna gång, var det inga längre stunder som kunderna fick på sig. Efter 10,5 sekunder var alla flaskorna beställda och intresset för det svenska kultölet får ändå sägas fortsätta vara riktigt stort.

Nyligen släpptes också en specialversion av Kaggen! Hos Bishops Arms, och snart kommer en ny chans att köpa ett hyllat öl från Närke Kulturbryggeri. 12 november släpps nämligen ett systeröl. Då är det Svenskek! Stormaktsporter som lanseras i ett webbsläpp. Då handlar det om 1000 flaskor så chansen att få tag på en flaska är lite större där.