John Scotts redo för flera nya städer

Pubkedjan John Scott´s planerar för expansion. Lund blir först ut men det planeras för fler pubar än så.

John Scott´s öppnade den första puben på Avenyn i Göteborg för fem år sedan. Pubkedjan ägs av Kopparbergs och har redan utvecklats en hel del, framför allt i Göteborg.
I dag finns kedjan på Avenyn, Kyrkogatan, Linnégatan, vid Brunnsparken och i Partille Arena i Göteborgstrakten. Dessutom finns en pub i Stockholm, en vid Jägersro i Malmö och en på den spanska solkusten. Dessutom finns en bar i Sälen, som haft ett sabbatsår men som troligen öppnas igen kommande vinter.
Men det finns mer planer än så, inte minst hos Kopparbergs grundare Peter Bronsman.
– Peter vill att vi ska ha 100 pubar, vi får väl se hur långt vi når, säger Anders Andersson, som ansvarar för expansionen.
Nästa stad som får en John Scotts-pub är Lund, där man hoppas kunna öppna i augusti. Det är också klart att det blir en pub i Mölndal, och där är planen att öppna nästa höst.
Även i Malmö tittas det på lokaler och om allt går i lås blir det en till pub där under nästa vår.

– Vi tittar på fler ställen i Stockholm och Skåne, det är prioriterade områden. Men det kan bli på andra orter också, även Göteborg även om vi inte vill konkurrera med oss själva för mycket, säger Andersson.

Han tror att en av anledningarna till framgången är hela konceptet kring kedjan.
– Det ska vara folkligt och enkelt. Vi vill erbjuda god öl och god mat, dessutom är miljön viktig, säger Andersson.
Pubarna är förstås också ett bra skyltfönster för Kopparbergs egna öl, även om det även finns andra öl på kranarna.
– Som mest har vi 28 kranar på ett och samma ställe. Det finns ett brett utbud.
Beernews berättade nyligen om hur John Scotts precis lanserat sina första öl från bryggeriet i puben vid Brunnsparken. Andersson utesluter inte att det blir fler bryggeripubar i framtiden.
– Jag tror stenhårt på det konceptet.