Jessica hyllar lokala kollegor

BRYGGERIENKÄTEN

Jessica Heinrich och Magnus Karperyd svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Jessica Heidrich hoppas att 2021 blir året då restaurangerna får jobba som vanligt igen. Det och mer berättar hon i vår enkätserie.

 

Heidrich driver bryggeriet Hop Notch tillsammans med Magnus Karperyd och hon berättar även om sitt amerikanska favoritbryggeri.

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?
– November 2019 satte vi oss och gjorda storslagna planer. 2020 skulle bli året vi satsade på restaurang och pubar. Lanseringsplanen för hela året var satt. Bryggschemat lagt ända till augusti. Etiketter och tappskyltar designade. Malt, humle och fatbeställningar planerade. Sedan kom februari… Så största förändringarna har varit att vi knappt tappat något på fat. Inte fått träffa varken kollegor, kunder eller andra vänner då det knappt varit några festivaler, mässor eller TTOs. Eftersom vi bara är två på bryggeriet så blir man ju helt lappsjuk!

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?
– Att vaccinationerna fungerar så att samhället kan börja fungera igen så att våra vänner i restaurangbranschen äntligen får lite luft under vingarna. Om de mår bra, så kommer vi och vårt företag också må bra.

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna
– Många har imponerat i både kvalitet och uppfinningsrikedom, men ett bryggeri som verkligen hittat sin egen stil och, nu tydligare i alla fall i mina ögon, lyckats kommunicera det, är Stockholm Brewing. Väldigt spännande, och gott, de funky & fruity som de blandar ur sina foeders och fat.

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.
– Keane Brewing, James’ Pale Ale. Enkelt, snyggt, Irish med en US-twist
Stockholm Brewing, Rabarber Wild Ale. Lagom funk med snyggt rödbärig rabarber.
Stigbergets Bryggeri, Juleljus. Smooth as silk.

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?
.- Gårdsförsäljning på bekostnad av TSLS vore katastrofalt för oss. Gårdsförsäljning med oförändrad TSLS skulle kunna vara trevligt, men knappas någon ”game changer” för oss. OM gårdsförsäljning införs så kommer det troligtvis inte vara lika enkelt som att sälja folköl från lastbryggan. Är jag övertygad om att det skulle innebära stora kostnader i form av tillstånd, reglering av försäljningslokalens utformning osv.

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?
– WeldWerks Brewing Co. Säger bara Juicy Bits FTW!