Jättarna fortsätter att köpa upp bryggerier

I USA har det lugnat ner sig. Men uppköpen eller delköpen av bryggerier fortsätter i andra delar av världen. Här är tre satsningar från den gångna veckan.

Det var uppmärksammat när AB InBev under ett par år köpte upp tio olika amerikanska craftbeer-bryggerier. Efter det lugnade det ner sig och nu har inte AB InBev agerat. Men tre andra investeringar i bryggerier har gjorts under veckan.

Heineken har köpt in sig som minoritetsägare, hur stor procent har inte uppgetts, i Belize Brewing Company. Det handlar då om Belizes största bryggeri som fram till nu varit helt familjeägt.

– Vi är glada att kunna berätta om vårt nya samarbete med Belize Brewing Company och familjen Bowen. Vi ser företagets stora möjligheter och starka ställning ett land som har en snabbt ökande turistindustri och stabil tillväxt, skriver Heineken på sin hemsia.

På Irland är det Irish Distilleries, ägt av Pernod Ricard, som köpt upp bryggeriet Eight Degrees Brewing Company. Bryggeriet har tio anställda och är ett av Irlands mest framgångsrika craftbeer-bryggerier.

Den tredje investeringen har gjorts av Constellation Brands, som blivit delägare i Moa Brewing Co på Nya Zeeland. Bryggeriet sägs vara Nya Zeelands största inom craftbeer-segmentet och deras öl ska vara ett komplement till Ballast Point och Funky Buddha, som redan ägs av Constellation Brands.