Hyllat bryggeri stänger dörrarna

Council har tillhört de mer uppskattade bryggerierna i San Diego. Men nu lägger man ned efter att ha misslyckats med att få lönsamhet i företaget.

Det är på bryggeriets Facebooksida som grundarna Lis och Curtis Chism meddelar att verksamheten ska läggas ned efter sex och ett halvt år. Detta kommer efter att man tidigare i år satsat på ett andra bryggeri.

– Vi gick in i 2018 med vetskapen om att det skulle vara ett avgörande år. Vi var exalterade när vi öppnade vårt bryggeri och tasting room i Santee, och kände hopp inför framtiden. Men vi har sedan haft rejäla kostnadsökningar och mindre intäkter både i vårt tasting room och för öl vi distribuerat ut. Detta är på grund av den överetablering som finns på marknaden och vi började att förlora rejält med pengar under året. De sjunkande intäkterna gör att vi inte längre kan härda ut, skriver man på sin sida.

15 december håller man öppet för sista gången och fram tills dess kommer man att sälja såväl nya som lagrade flaskor. Den sista kvällen hålls ett avskedsparty i deras tasting room.

Detta innebär att San Diego under året blivit av med de två kanske mest hyllade bryggerierna när det gäller suröl. Tidigare i år meddelade Toolbox att man stänger sitt bryggeri.