Hyllade Cloudwater gästade Göteborg

Cloudwater är rankat som ett av världens bästa bryggerier. I går presenterade dom 14 öl i Göteborg.

Det var grundaren Paul Jones som var på besök och han hade med sig ett helt gäng av ölen som gjort Manchester bryggeriet till ett av världens mest ansedda.
– Det är galet, vi är rankade som världens femte bästa bryggeri av Ratebeer. Det hade vi aldrig kunnat förvänta oss, säger Jones.
Han var i Göteborg bland annat för att brygga tillsammans med Dugges. Under två dagar bryggdes det en imperial stout och en pale ale. Därefter blev det en tap take over på Brewers Beer Bar.
Bryggeriet har bara haft produktion i cirka två år men alltså på väldigt kort tid vunnit ölpublikens hjärtan. Framför allt är det deras humliga öl som hyllas, och även om grundtanken aldrig vara att fokusera hårt på just sådana öl, så är det onekligen så att bryggeriet har en förmåga att hitta rätt med sådan öl.
– Folk gillar våra dubbel-ipor, det är jättekul. Det finns en nyfikenhet på vad vi gör, och vi brygger aldrig samma öl två gånger, säger Jones.
Förra årets produktion på 500 000 liter ska dubblas under 2017. Fler tankar ska köpas in för att möta efterfrågan.

– Det går bra i England. Men vi har faktiskt lyckats bättre i städer som Leeds, London och Sheffield än i vår hemstad Manchester, säger Jones.

I dagsläget exporterar de bara öl i samband med olika events. Produktionen räcker helt enkelt inte till mer. Men i takt med att bryggeriet växer så hoppasd Cloudwater på att nå ut till andra länder. Och då finns Sverige med högt upp på listan.
– Ni har en riktigt bra ölscen här i Sverige. Jag skulle verkligen gilla om vi kan börja sälja öl här i framtiden, avslutar Jones.