Hyllade bryggeriet begränsas av grannar

Tree House nya stora anläggning för en hel del begränsningar. Foto: Tree House.

Nu är Tree House Brewing till slut överens med grannarna vid den nysatsning som görs i nordöstra USA. Men det blir ganska tydliga begränsningar i bryggeriets verksamhet.

 

Det som verkade klart i maj har blivit till en följetong under sommaren och inledningen av hösten. Tree House vill satsa på en ny anläggning med bland annat ett taproom och flera utomhusaktiviteter i staden Sandwich i USA.

Men grannarna har varit oroliga över ökande trafik och stökiga kvällar.

I våras verkade allt vara löst, men grannarna gav sig inte och när man nu nått en överenskommelse så betyder den att bryggeriet får anpassa sig rejält.

Bland annat blir det bara 19 parkeringar vid anläggningen för gäster. Detta trots att man har tillstånd för att ha runt 230 gäster samtidigt på sin anläggning.

De parkeringar som nu får finnas ska dedikeras för take away, övriga besökare kommer att få parkera längre bort och då får Tree House fixa med transporten fram till sitt taproom.

Det blir heller inte möjligt att hämta upp sina beställda burkar med öl efter klockan sex på kvällen.

Bland annat har Tree House fått kritik för att man gjort byggarbeten i närheten av områden med utrotningshotade arter, och man anses heller inte ha tagit ansvar för marken nära kusten på det sätt som grannarna vill.

Nu ska alltså alla tvister vara ur världen, men det finns ännu inget startdatum för satsningen.