Hyllade bryggaren gästade Helsingborg

Bildspel

Bild 2 av 4

Corey Artanis hade sällskap av ölprofilen Dan Burke, som dröjt sig kvar i Europa efter MBCC.


 

Corey Artanis hyllas för sina öl runt om i världen. Under tisdagen bryggde han med Brewski i Helsingborg och det ölet blir en riktigt tung pjäs.

Artanis är huvudbryggare på hyllade 3 Sons norr om Miami i Florida och han hade dröjt sig kvar i Danmark och Sverige efter gångna helgens ölfest hos Mikkeller i Köpenhamn.

Ölet som bryggdes var en imperial stout som krävde två dagar för att bli klar.

– Det verkar bli det tyngsta de har bryggt här. Det blir mycket choklad och karamell, inte så mycket rostade toner och vi landar nog runt 13,5 procent, trodde Artanis.

Inte nog med det, ölet ska med stor sannolikhet även lagras på bourbonfat. Det gör att premiären dröjer.

– Det är deras öl men jag hoppas att allt läggs på bourbonfat. Sedan hoppas jag förstås på att få över lite av ölen till Florida när den är färdig.

Artanis tillbringar ungefär en vecka i Europa och det här blir den enda bryggningen. Han räknar dock med att brygga med fler skandinaviska bryggerier senare i år.

På hemmaplan i Florida är det fullt ös för de cirka 20 personer som numera är anställda. När Beernews hälsade på i februari hade man precis börjat att brygga på sin egen utrustning. Då var det fullt upp med att färdigställa bryggeripuben som nu har invigts.

– Det flyter på bra och det är mycket folk som kommer dit. På sikt hoppas vi också att fler ska komma till oss på lunch eller annan dagtid, säger Artanis.

I bryggeriet är det också full verksamhet och det bryggs faktiskt inte bara imperial stouts och india pale ales.

– Vi ska göra våra första burkar i veckan och då blir det en del india pale ale, men också en berliner och en pilsner, säger Artanis.