Heineken satsar halv miljard på sina pubar

Heineken går in med nästan en halv miljard för att rusta upp pubarna i dess kedja Star Pubs and Bars. Foto: Pixabay

Heineken satsar stort på sin pubkedja i Storbritannien. Motsvarande nästan en halv miljard kronor ska satsas på ett stort antal pubar.

I dagar då Heineken mest omnämns för leveranssvårigheterna på de brittiska öarna kommer också nyheten om att företaget gör en rejäl satsning för att få upp standarden på pubar i pubkedjan Star Pubs and Bars.

Runt 700 pubar handlar det om och det motsvarar ungefär en tredjedel av pubarna i den Heinekenägda kedjan.

Av dem kommer ungefär 80 totalrenoveras och för varje enskild pub kan det innebära investeringar på flera miljoner kronor.

– Det är många som har återupptäckt glädjen i att besöka grannskapets pub mellan de lockdowns som varit det senaste året. Och de ville fortsätta besöka dem. Den här investeringen är ett svar på det behovet och ger dem kvalitetspubar ett stenkast hemifrån, säger Lawson Mountstevens, vd för Star, enligt Business Live.

– Vi har gjort av med 62 miljoner pund (736 miljoner kronor) på att hålla pubarna flytande genom hyressänkningar under pandemin. Vi kommer att fortsätta att ge dem stöd, med renoveringar, så att pubarna runt om i landet kan leva vidare långsiktigt.

Heineken räknar med att investeringarna kommer att leda till drygt 500 nya jobb.

Star Pubs & Bars har mer än 2500 pubar med leasingavtal i Storbritannien. Sen januari 2020 har Heineken nu investerat nästan 900 miljoner kronor i pubverksamheten.

Läs mer här.