Här ska du kunna få bolagsöl till dörren

Stefan Bäckman på Systembolaget ser förstås positivt på att fler svenskar nu kan få alkohol hemkörd till dörren. Foto: Montage/Pressbilder.

Systembolaget utökar sin satsning på hemleveranser av alkohol. 17 maj är det premiär på flera olika håll i landet.

Hemeleveranser är redan uppstartat ibland annat landets storsatdsregioner, och målet är att alla i Sverige till slut ska kunna använda sig av rjänsten.

17 maj tas ett steg mot det målet då ett antal nya platser kan börja att använda sig av hemeleveranser. Tjänsten för hemleverans kommer då också att finnas i Örebro län, delar av Jönköpings och Östergötlands län, samt i Kungsbacka och Sala. Tjänsten kommer då att vara tillgänglig för över 70 procent av den inköpsberättigade befolkningen.

– Att erbjuda hemleverans är en viktig del av Systembolaget service och något som våra kunder efterfrågar i samband med att köpbeteenden förändras, säger Stefan Bäckman, försäljningschef E-handel, Systembolaget.

Hemleverans finns sedan tidigare i Skåne län, Västra Götalands län, Stockholms län, Uppsala län, Västernorrlands län, Västerbottens län och delar av Mälardalen.

Så här fungerar det med hemleveranser:

– Leverans sker mellan kl. 10-20 på vardagar och 9-15 på lördagar.

– Varor från hela Systembolagets sortiment kan beställas.

– Första kollit kostar 120 kr och ökar därefter med 80 kr per kolli.