Här levereras ölen med häst och vagn

Samuel Smith levererar beställd öl till lokalbefolkningen med hjälp av häst och vagn. Foto: Samuel Smith.

Samuel Smiths fixar hemkörning av öl med stil i corona-tider. Beställd öl levereras nämligen till dörren med hjälp av häst och vagn.

Samuel Smiths är Yorkshires äldsta bryggeri och det är en tradition att ölen till de lokala pubarna levereras med häst och vagn.

Men med stängda pubar i corona-tider blir det inte några sådana leveranser. Trots det får hästarna ändå jobba en del. Samuel Smiths har nu nämligen börjat med hemkörning av öl till lokalbefolkningen och givetvis sker även det med häst och vagn.

Då hästarna kräver motion för att må bra passar den här lösningen bra för alla inblandade, och visst är det lite extra uppskattat när den beställda ölen körs ut på gammalt klassiskt vis med hjälp av hästarna.

– Vi gör människors liv lite gladare. Framför allt barnen älskar det här eftersom dom inte har så mycket att göra i dessa tider. Dom kommer ut när dom hör oss och de vinkar men håller också avstånd, säger Simon Crook, stallansvarig till The Guardian.

Bryggeriet Samuel Smiths startade sin verksamhet redan 1758. Utöver bryggeriet driver man också cirka 200 egna pubar runt om i Storbritannien.