Har du koll på ölen kan du vinna ligan

Bildspel

Bild 9 av 9

Andy Colbert och Tina Lundin lanserade Gothenburg Beer Tasting Competition på Le Pub i Göteborg förra veckan.

Nyligen var det premiär för en ny öltävling i Göteborg. Det är paret Andy Colbert och Tina Lundin som lanserat sitt koncept på Le Pub.

Tanken är att deltagarna i Gothenburg Beer Tasting Competition ska identifiera tio olika öl med ett komplicerat poängsystem och först ut var bland annat Bitburger, Budvar, Carlsberg, Staropramen, Pripps. Ales representerades av Innis & Gunn Original och Le Pub Pale Ale från Hönöbryggeriet.

– Det är inte för finsmakare utan är en ny variant på pubquiz, men det kommer alltid att ingå en hantverksöl, säger irländaren Andy Colbert apropå övervikten av lager från större tillverkare i tävlingen.

Kvällen på Le Pub var en pilot för projektet som är tänkt att skalas upp till fler pubar i Göteborg: Basque på Magasinsgatan, Flying Barrel på Kristinelundsgatan och Glenns Gamlestan.

Tävlingar kommer att genomföras på alla fyra pubarna varje månad med början i oktober och en liga skapas för deltagarna, där de kan slåss om en pokal för vinnaren.

Vinnare på premiären blev lagen ”Snow Pea Chair Ten” med Dennis Adolfi och Viktor Öberg samt ”Bowling With Friends” med Joakim Isaksson och Adam Eklund.