Här är ölevenemanget som inte ställs in

Nya Carnegiebryggeriet var ett av många bryggerier med många besökare på Ölets Dag 2019. Nu återstår att se hur dagen kan genomföras detta år. Foto: Privat.

Ölevenemangen är inte många i dessa tider. Men Ölets Dag är tänkt att genomföras i juli. Nu återstår bara att se hur stort evenemanget kan bli.

Ölets Dag arrangeras av Sveriges Bryggerier i samarbete med ett stort antal bryggerier runt om i landet. Tanken är att människor ska få komma ut till de olika bryggerierna och lära sig mer om såväl produktion som smaker. Under senare år har allt fler arrangerat evenemang och allt fler svenskar har också deltagit.

I år har corona-viruset förändrat väldigt mycket, men planen är att trots det genomföra Ölets Dag.

– Vi tänker att Ölets Dag behövs mer än någonsin i år för att visa upp den svenska dryckeskulturen, säger Erika Danckwardt-Lillieström på Sveriges Bryggerier.

Ölets Dag genomförs alltid den tredje onsdagen i juli, och i år blir det 15 juli som gäller. Med tanke på corona-virusets härjningar kan det bli aktuellt med nya lösningar den här dagen.

– Vi vet ju inte riktigt ännu, men det kan bli en ganska virtuell Ölets Dag. Det kan bli digitala provningar och digitala visningar av bryggerierna. Vårt jobb är att sätta upp ett ramverk, sedan bestämmer bryggerierna vad de vill hitta på, säger Danckwardt-Lillieström.

Inget vet i dag hur det kommer att se ut med corona-viruset om två månader, men från flera håll har det pratats om att det ska bli möjligt med färre restriktioner under sommaren.

– Vi vet ju inte så vi planerar utifrån två parallella spår. Det kan ju till och med bli så att det är olika regler i olika regioner, säger Danckwardt-Lillieström.