Här är Idas och Sivs plan för morgondagen

Bildspel

Bild 1 av 3

Det var inte bara Ida Ivarsson som gjorde sin första dag på Morgondagens. Även hunden Siv kommer att vara med på dagarna.

Från Blekinge till Göteborg. Nu har Ida Ivarsson tagit steget till Morgondagens och det blir inte bara hon som dyker upp på jobbet varje dag. Även Siv ska vara med.

 

Det är efter cirka två år på Brygghus 19 som Ida Ivarsson flyttat till Göteborg och Morgondagens. Jobbet på Brygghus 19 fick hon redan medan hon studerade till bryggare i Kristianstad.

– Jag har lärt mig otroligt mycket där och är väldigt tacksam för det. Det var skönt att komma till ett så bra ställe där det har fått bli fel någon gång och så har jag lärt mig av det, säger Ivarsson.

Men nu är det alltså Morgondagens som gäller, och hon kommer till ett bryggeri som har medvind och satsar offensivt. Dessutom har Jonas Gustavsson profilerat sig genom att ha massor med olika idéer, som ofta går utanför de vanliga normerna för öl.

– Det ska bli jätteroligt att göra alla galna idéer till verklighet, det ser jag fram emot, säger Ivarsson.

Hon kommer in på bryggeriet efter att Ludvig Edlund Kasimir lämnat och det ska på sikt in en bryggare till. I dagsläget finns också praktikanten Robert Vöks i bryggeriet, och så blir det en kollega till. Hunden Siv flyttar förstås med och ska vara på plats i bryggeriet på dagarna.

– Hon följer med mig så klart, säger Ivarsson.

Redan under tiden på Brygghus 19 jobbar Ida Ivarsson med destillat och den kunskapen kommer hon troligen att ha nytta med även i sitt nya jobb.

– Planen är att jobba med destillat och cocktails även här. Den trenden kommer mer och mer, säger Ivarsson.

Ny stad och ny arbetsplats alltså. Men en kollega har ju flyttat med och även för Siv väntar en bra tillvaro i nya hemstaden.

– Det bästa med Göteborg är att det är så hundvänligt här, säger Ivarsson.