Här är barerna som bojkottar AB InBev

Striden mellan amerikansk craft beer och framför allt AB InBev blir allt tuffare. Flera barer har den senaste tiden valt att ta bort öljättens produkter helt.

Beernews har vid flera tillfällen skrivit om kampen mellan de 5500 amerikanska små bryggerierna och öljätten Anheuser Busch InBev. De senaste åren har AB InBev bland annat köpt upp tio tidigare oberoende bryggerier och organisationen Brewers Association har lanserat en speciell logga för att markera oberoende.

Nu börjar även en del välrenommerade ölbarer att välja bort öl på AB InBev. The Happy Raven i Lincoln, Nebraska är ett exempel. Den röstades tidigare i år fram som Nebraskas bästa ölbar.

Nu meddelar ägaren Matt Myers att han inte säljer öljättens produkter längre.

– Det var inget enkelt beslut, jag vet att mitt beslut även påverkar distributörer. Jag har träffat många underbara människor som jobbat för AB InBev och jag vill vara tydlig med att det här inte en en personlig attack mot någon, säger han till sajten Craftbeer.com.

Myers bestämde sig ändå till slut för att ta beslutet och motiverar det så här:

– För mig handlar det om vart mina pengar går. Jag vill inte att de ska gå till ett ställe som jag inte sympatiserar med.

Sedan tidigare finns exempel på barer som tagit samma beslut. Capitol Beer and Tap Room i Sacramento tog det beslutet i fjol och Atlantas Porter Beer Bar tog samma beslut i våras, som en reaktion på att AB InBev köpte upp Wicked Weed. Även Atlantas Brick Store Pub tog samma beslut och flera butiker har också valt att plocka bort öljättens produkter.

Läs hela artikeln här.