Hannes tror på bättre kvalitet

Sommar 2017

Vår sommarserie fortsätter med Hannes Gruber från Nerdbrewing. Han tycker bland annat att Malmö Brewing är bäst i Sverige.

1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?

– Intresset väcktes nog gradvis med hjälp av min vän och dåvarande kollega Martin som organiserade massor av privatimporter. Jag minns dock att den första ölen som fick full pott 10/10 var brewdogs imperial stout paradox smokehead.

2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?

– Då är det definitivt ljust och humligt som gäller och det skadar ju inte om det är på burk. Finns ju ett antal trevliga session ipas såsom Ska Rudie, Founders All day och Brewdog Dead pony.

3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?

– Jag skulle nog säga indexoutofbounds mulato edition eftersom jag älskar chili. Jag tycker att den har bra balans med mycket chili-smak utan att det blir för hett och att mulatons toner av choklad, läder och tobak verkligen passar grundölen.

4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?

– Möjligen lite lokalpatriotiskt men Malmö brewing co levererar spännande öl på löpande band! Massor av fräscha humlebomber, galna surisar och tunga stouts!

5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?

– Ölintresset kommer nog fortsätta att öka men kanske i något lugnare takt. Detsamma tror jag kommer gälla för antalet nya bryggerier. Generellt kommer kvalitén på ölen öka, lägstanivån höjs och vi kommer se att fler och fler svenska bryggerier hypas internationellt.

6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?

– Med min flickvän och sambo Elin i lugn och ro med våra barn bortlånade. Vi fick faktiskt tillfälle precis nyligen på Tjörns klipphällar med massor av räkor, rökt lax och annat gott, en perfekt stund.

Här kan du läsa tidigare delar i sommarserien.