Haketvänner stöttar med sexsiffrigt belopp

Cattis Ledius fick ta emot 38 100 för 127 provkort från Hakets supportrar igår.

I går var det dags igen för ett nytt stödköp på Haket. Christian Nielsen och Martin Niklasson dök upp och köpte provkort för nästan 40 000 kronor.

I mellandagarna chockade Christian Nielsen och Martin Niklasson Hakets innehavare Masse Flohr och Cattis Ledius när de kom in och köpte provkort för 68 000. Nu var det alltså dags igen. Den här gången köpte de 127 provkort till ett värde av 38 100 och Cattis var rörd:

– Det är fantastiskt! Vi har världens bästa gäster. Så jävla fina.

Pengarna till korten har Christian Nielsen och Martin Niklasson samlat in från Haketsupportrar från hela landet i Facebookgruppen ”STÖD HAKET! (bjud INTE in eller skvallra för Hakets personal)” där medlemmarna beställt provkort via initiativtagarna.

Christian Nielsen till vänster och Martin Niklasson trea från vänster köpte provkort för 38 100 kronor av Cattis Ledius på Haket. Joakim Högman, tvåa från vänster, blev så inspirerad så han ökade på beställningen med två kort till sig själv.

Det tog en stund att räkna de 127 provkort som köptes denna gång, men när det väl var klart så kom nästa överraskning när Christian Nielsen lämnade tillbaka 40 provkort till en blankögd Masse. Anledningen var att Haketsupportrarna ville stödja än mer genom att ge tillbaka korten.

Cattis sa också att det kommit brev utan avsändare med provkort från den förra omgången, när folk velat ge tillbaka.

Christian Nielsen hade fullt upp med att fixa med breven till alla köparna.

Christian Nielsen berättade att en av köparna köpt 30 provkort.

– Men de flesta köpte mellan ett och tre kort, tillade han.

Det är många som velat stödja Haket under pandemin. Förutom Christian Nielsens och Martin Niklassons initiativ har även podden ”Flashback Forever” kampanjat för Hakets provkort. Cattis berättar om leverantörer som satt sista betalningsdag tre år fram i tiden och i veckan fick hon också veta att Bearded Rabbit gått ut med att de släpper ölet For the LOVE of Haket där alla intäkter från försäljningen går till Haket.

– Det är ofattbart fint – allt är ofattbart fint, den kärleken …