Hakets festival skjuts fram till nästa vår

Cattis Ledius på Haket i Göteborg berättar att de ställer in årets uppskjutna festival och kör i maj nästa år i stället. Foto: Peter Lindh

Haket i Göteborg har nu bestämt sig för att ställa in sin ölfestival för andra gången. Nu planeras för maj 2021 i stället.

– Jag hoppas och tror att det går att genomföra den 22 maj 2021, men det är jättesvårt att veta hur världen ser ut om nio månader, säger Cattis Ledius på Haket.

– Redan förra gången hade jag tänkt skjuta upp den till april 2021, men det blev september i år för att alla tyckte att jag var för pessimistisk. Men det var jag visst inte.

Till den festival som skulle ha genomförts i våras skulle 35 bryggerier ha kommit. Nu jobbar Cattis Ledius för fullt att få med dem nästa vår i stället.

– Än så länge har elva svarat att de kommer, medan ett frågat om de får avvakta. Resten väntar jag på.

– Sen är det ju en del av de utländska bryggerierna som svarat att de kommer om de finns kvar då … Det är ju inte lätt för bryggerier i till exempel Spanien idag.

Även om restriktionerna finns kvar nästa år så tror Cattis att den ändå ska kunna genomföras då.

– Då kommer vi att ha tillgång till fler lokaler och det är bara 200 gäster. Vi får placera gästerna på ett annat sätt bara.

Köpta biljetter från 2020 gäller för nästa år.