Gustaf tror att det blir gårdsförsäljning

Gustaf Ahlin på This Is How. Foto: Peter Lindh

Det blir nog gårdsförsäljning till slut, men mycket knasiga lagar, regler och annat.

Det och annat svarar Gustaf Ahlin i vår sommarenkät nedan.

Vilket är det bästa svenska öl du druckit under 2022 hittills? Vad var så bra med ölet?

– Helsinge Ångbryggeri/Zum Franziskaner – Pilsnerdricka. Otroligt bra öl på en väldigt fin krog. Ölet passade väldigt bra in i mitt mode just då och där. Det bästa jag har druckit so far 2022.

Under hösten kan det komma ett slutgiltigt beslut om gårdsförsäljning av öl i Sverige. Hur tror du att det hela slutar?

– Jag tror absolut att vi kommer att få se gårdsförsäljning av något slag, dessvärre blir det nog kopplat till en massa olika knasiga lagar, regler, utbildningar och volymer. Men ett första steg är alltid ett första steg och med tiden kanske det kan bli väldigt bra.

Ölfestivaler har först kämpat med pandemin och nu väntar en lågkonjunktur. Hur tror du att festivalerna utvecklas/förändras de kommande åren?

– Festivalfrågan är svår just nu. Det finns många, det finns många bra. Rimligtvis tror jag inte alla blir kvar. Jag kan tänka att vi kommer få se fler kopplade festivaler till något annat. Kanske musik, streetfood och så vidare.

Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? Varför är det så?

– Det finns så många som förtjänar mer uppmärksamhet. Våra vänner på Bryggverket är ett sådant, de är otroligt duktiga och ambitiösa, men vi har ibland svårt att nå ut när vi är här uppe i norr.

 Du får en helkväll med öl och mat betald för dig och en kändis. Vart går du och vem tar du med dig?

– Jag åker till Stone World Bistro & Gardens i Escondido. Jag tar med mig grundaren och kändisen Greg Koch. Detta måste ske innan hans kändisskap är över. Vi har lite att prata om, han och jag.

Vilken ölstil dricker du helst just nu och varför?

– I värmen som är nu så ska det helst vara kallt, lätt och mycket beska. Blir nog mest pils och ipa för tillfället.