Grundaren själv såg till att inleda ölveckan

Ölfest över hela landet på en måndag. Det blev det när Dugges och Bishops Arms inledde Sveriges största ölevent under måndagen. Givetvis var bryggaren Mikael Engström stolt och nöjd.

The Cinnamon var en av många flera nya öl när Dugges ölvecka på Bishops Arms inleddes på måndagen.

Fran Malmö i söder till Kiruna i norr var det Dugges på ölkranarna hos Bishops Arms. Under veckan kommer de 40 Bishops Arms-pubarna i Sverige att serveras 31 olika öl på cirka 400 ölkranar runt om i landet.

– Det är en milstolpe för bryggeriet och ska bli en riktigt kul vecka, säger Engström.

 

Han dök upp på Bishops Arms på Vasagatan i Stockholm lagom till att de första ölen serverades under måndags eftermiddagen

Ett antal nya öl presenterades direkt på måndagen och det skapade förstås en hel del nyfikenhet. Under veckan ska sedan Dugges-gänget också hinna med ett stort antal ölprovningar i landet.

– Fem provningar blir det med start i morgon. Jag ska till Västerås Sundbyberg, Kiruna, Östersund och Hornsgatan i Stockholm. Det verkar vara ett stort intresse för provningarna, säger Engström

Även sönerna Magnus och Ola, samt Tomas Halberstad och David Lindén ska hålla provningar runt om i landet.

På Bishops Arms på Vasagatan i Stockholm dök det upp en hel del besökare under måndagseftermiddagen och det stora utbudet av öl fick besökarna att fundera en del innan de bestämde sig för vad de ska prova.