Överraskad duo blev Årets Ölutvecklare

Bildspel

Bild 1 av 4

Fredrik Berggren och Petur Olafsson från GBG Beer Week firar att de blivit Årets Ölutvecklare 2017.


 

GBG Beer Week är Årets Ölutvecklare 2017. Det avslöjades på Restauranggalan under måndagen.

Priset var ett av många som delades ut under kvällen. För Fredrik Berggren och Petur Olafsson blev det en glad överraskning.
– Jag trodde nog att Marcus Hjalmarsson skulle vinna, sade Berggren.
GBG Beer Week har på bara några år blivit en viktig del av Öl-Sverige. Under en dryg vecka genomförs massor med ölevent i Göteborg, och det varierade utbudet gör att många personer deltar, oavsett om intresset för öl är stort eller litet.
Priset var förstås ett kvitto på att GBG Beer Week ligger rätt i tiden och att ölveckan blivit populär långt utanför Göteborg.

– Det är kul at få den här uppmärksamheten här, och det känns förstås fantastiskt kul, säger Fredrik Berggren.

Gbg Beer Week var även nominerade för ett par år sedan men nu var det alltså dags att vinna hela tävlingen.
– Jag tror att ölet har blivit mer folkligt nu, det kanske har hjälpt oss, säger Petur Olafsson.

Här är de tre som var nominerade för priset:
Dugges
Dugges har sedan 2005 varit ett av Sveriges bästa bryggerier. Inte minst de senaste åren har man höjt nivån till en standard som gör många avundsjuka. Grundaren Mikael Engström är dessutom en fantastisk ambassadör för öl-Sverige och i princip alla Göteborgsbryggerier har i någon form fått hjälp av honom i sin uppstart. Dessutom är Dugges ett av de mer framgångsrika bryggerierna när det gäller export.

GBG Beer Week

För att ha skapat en självklar ölmanifestation redan efter två år och ha gjort det med en egen tolkning av vad en ölhyllningsvecka är. Många är de som ritar in veckan i sin kalender och veckan bidrar till att göra Göteborg till en ännu bättre ölstad.
Marcus Hjalmarsson, Brewski och Brewskival
För att ha etablerat ett bryggeri och en festival på lokal, nationell och internationell våglängd och för att alltid ha kvalitet och kärlek i fokus. Brewskis öl och Brewskis festival har redan förändrat öl-Sverige till det bättre.