Gratis öl, klassisk öl och en massa humligt

Bildspel

Bild 1 av 17

STEAMPUNK BAR. Det var gott om ölprofiler på plats under torsdagen. Från vänster Björn Falkeström, Oppigårds, Petur Olafsson, GBG Beer Week, Lotte Peplow, Brewers Association, Fredrik Berggren, GBG Beer Week samt författaren Peter M Eronson.

 

Gratis fatöl, klassiska premiärer och massor med humligt. Så var den galna torsdagen under GBG Beer Week.

Torsdagen var den dag som hade flest evenemang under GBG Beer Week. Trots det stora utbudet var det faktiskt ganska bra med folk på de flesta platser som Beernews höll koll på under torsdagskvällen.

På Omnipollos GBG serverade man faktiskt gratis fatöl. Dessutom skedde det helt lagligt eftersom det handlade om alkoholfri öl. Sigtuna Brygghus har haft framgångar med sin NAPA som är en pale ale, och nu har man även tagit fram en india pale ale som fanns på fat.

Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan hade 15 öl från Verdant, faktiskt den största tap takeover som britterna gjort nånsin. Det lockade gott om folk och en hel del bryggare samlades där efter att ha byggt montrar inför En Öl & Whiskymässa.

På Red Lion var det konstnärligt tema, när Jonathan ”Ollio” Johansson, hade premiär för sitt öl som bryggdes hos Dugges. Johansson passade även på att skapa lite konst på barens fönster.

Hos Fölk var det Josefine Törnqvist som ordnade provning och pratade om Ölgäris, som varit en succé. Även här var det stort intresse.

Sad Robot hade bjudit in Kungälvsbryggeriet En Aleigen, och de hade med sig lite olika öl. Dessutom hade man premiär för ett samarbetsöl.

På Stempunk Bar hade Oppigårds premiär för hela fem nya öl. Bland annat lanserades ”Hedemoraserien” där det tagits fram en dunkel, en pilsner, en märzen och en porter. Ölen hyllades av många, bland annat av Lotte Peplow, som var på plats för att representera amerikanska Brewers Association.

The Rover satsade på Fourpure den här dagen och Londonbryggeriet hade Gregg Irwin på plats. Irwin började faktiskt sin ölkarriär med att vara med och starta upp Weird Beard innan han hamnade hos Fourpure.

Ett av de ställen som lockade mest folk var Brewers Beer Bar på Magasinsgatan. Där var det öl från kanadensiska Collective Arts som var i fokus och det fick många att vilja prova.

En helt galen kväll blev detta och den som gillar öl kunde verkligen hitta nya favoriter, alldeles oavsett vad du gillar.

Här ovan ser du bilder från evenemangen.