Gott om fina minnen när OT firar 25 år

Bildspel

Bild 1 av 13

En del amerikanska gäster var också på plats. Här är det Arlo Grammatica och Meliissa Fogg från Ska Brewing som flankerar Jugge Hasselqvist.


 

25 år är en lång tid. När Oliver Twist nu nått dit firar man det med ny öl men också en massa gamla minnen.

Tisdagens jubileumsfest blev en blandning av nytt och gammalt. Flera specialöl fanns framtagna till jubiléet och det var nog ingen som var besviken på ölutbudet. Men mycket handlade också om alla de minnen som både personal och gäster samlat på sig genom åren.

En av de med flest minnen är Rickard Kumlien. Han har nämligen varit stammis i princip sedan Oliver Twist öppnades av Rune Bohlin i början av 1990-talet.

– Dom satsade på öl men lade inte en krona på reklam. I stället satsade man på sin personal, minns han.

Kumlien har en hel del gott att säga om Oliver Twist.

– Det har varit en ölrevolution i Sverige och jag hävdar med emfas att Oliver Twist har varit en viktig del i det, precis som Akkurat. Fast OT är mer som en pub för mig, säger han.

Baren på OT, nästan ingen av stammisarna säger Oliver Twist, har blivit en naturlig plats för Rickard Kumlien.

– Jag är en pubmänniska och jag trivs här. Jag tycker om att åka till England, men det är billigare att gå hit även om jag säkert lagt mycket pengar här, säger han.

En hel del andra ölprofiler fanns också på plats, dels för att fira den jubilerande baren, men också för att prova god öl. 

Beernews var på plats och här ovan ser du bilderna från tisdagens jubileumsfest.